לך אלי תשוקתי

פעם בשנה אנו מגיעים לימים הנפלאים הללו של חגי תשרי – הטהרה לפני ה' ביום הכיפורים, כמאמר  הפסוק "כי ביום הזה יכפר עליכם לטהר אתכם מכל חטאתיכם, לפני ה' תטהרו". ואחרי שאדם זוכה לטהר עצמו לפני ה' יתברך, ממילא באה השמחה לפני ה' בחג הסוכות, כמו שכתוב "ולקחתם לכם ביום הראשון פרי עץ הדר כפת תמרים ענף עץ עבות וערבי נחל ושמחתם לפני ה' אלהיכם שבעת ימים". 

אנו חוזרים ביום הכיפורים 26 פעמים (כמניין הוי"ה ברוך הוא), על שלש עשרה מידות הרחמים שנאמרו לו למשה – בהתגלות העליונה והנפלאה שבפרשת כי – תשא. וחוזרים על שיר ההלל שכתב הנביא מיכה בסיום ספרו, שבו הוא חוזר על המידות הנפלאות – הטהורות והעליונות הללו, של מידות האמת החסד והרחמים.

למעשה מהות היום הוא לפני ה' תטהרו. יתכן להבין שהכוונה לנקות את הראש, ולשכוח מכל הזיכרונות הרעים והקשים שעברו עלינו בשנה האחרונה, ולבוא עם מחשבה חדשה, טובה ובריאה לשנה החדשה. וגם לנקות את הרגש מכל הכעסים והקפידות שנפגענו וכעסנו על הזולת וכדו' (בצדק או שלא), ולבא עם רגש נקי וזך, לשנה החדשה שתבוא עלינו לטובה.

ובאמת כך אנו מחדשים את יחסינו כלפי זולתנו, ומטהרים את מידותינו לפני ה' יתברך, ומקבלים על עצמנו להיות – נקיים וזכים יותר, אוהבים ואהובים יותר, טובים וטהורים יותר.

וכשאדם עובר את כל התהליך הזה הוא זוכה להגיע לחג הסוכות – חג השמחה, רגוע ונינוח עם אופי יותר בריא, ומתאים לחיים שמחים יותר ויותר.

ולכן אנו פותחים את היום המיוחד והנעלה, בפיוט הנפלא 'לך אלי תשוקתי', שכולו השתוקקות אל ה' יתברך, ומנקה, מכבס ומלבן את מידותינו ומעשינו. וכך אנו מזדככים וזוכים להיות טובים וטהרים יותר, גם כלפי ה' יתברך וגם ובעיקר כלפי זולתנו. ה' יזכנו.

כתיבה וחתימה טובה – חג שמח